Utøya tildeles støtte fra Sparebankstifelsen DNB

Det er med stor glede at vi kan meddele å ha fått 5-årig støtte til Demokrativerkstedet på Utøya fra Sparebankstiftelsen DNB. Det betyr at enda flere engasjerte ungdommer fra hele landet vil kunne komme til Utøya for å styrke sitt demokratiske engasjement lokalt, nasjonalt og globalt.

Utøya har en lang historie som et sted for bredt samfunnsengasjement. Tildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB er en viktig støtte til dette arbeidet.  Midlene skal brukes til å støtte ungdom i frivillige organisasjoner, lag og nettverk som jobber lokalt med demokratisk engasjement og mot diskriminering, rasisme, hatprat og ekstremisme. Gjennom deltakelse på Demokrativerkstedet på Utøya får de konkrete verktøy, støtte og inspirasjon til å planlegge og gjennomføre lokale prosjekter. Deltakerne vil også få mulighet til å delta på demokratileir på Utøya sammen med andre ungdom fra hele landet, dele erfaringer, og presentere sine lokale prosjekter i Hegnhuset på Utøya.

Utøya er i dag et yrende demokrativerksted for unge mennesker både fra Norge og andre land. Samtidig forvalter Utøya historien om terrorangrepet 22.juli 2011, minnet om ofrene og forpliktelsen til å fortsette kampen for de demokratiske verdiene som ble angrepet. Sparebankstiftelsen DNBs støtte til Demokrativerkstedet på Utøya vil gi mange flere ungdommer mulighet til å komme til Utøya og samtidig støtte lokale initiativ, prosjekter og organisasjoner som jobber med å engasjere ungdom mot rasisme, diskriminering, hatprat, ekstremisme og andre trusler mot demokratiet.

Samtidig gir en flerårig støtte til Utøya viktig forutsigbarhet når det gjelder administrativ og økonomisk kapasitet. Det gir også et viktig bidrag til å styrke Utøyas undervisningsfasiliteter som igjen vil føre til et enda bedre og bredere tilbud til engasjert ungdom i hele Norge.

 

Del saken

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere saker

Latest News

The Thorvald Stoltenberg Seminar 2023

Every year Utøya and our partner institution The European Wergeland Centre (EWC) invite young activists, educators, and community leaders between 18-26 years from across Europe